سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پرورش شتر مرغ

اطلاعات آماری جامع درباره پرورش شتر مرغ در جهان – بخش دوم

اطلاعات آماری جامع درباره پرورش شتر مرغ در جهان – بخش دوم
گروه علمی موسسه اطلاعات مرغداری


خوراک ارزان، هزینه های بالا

در شرایطی که نسبت نر به ماده در گله 2:1 باشد متوسط هزینه تولید تخم مرغ با فرمول زیر محاسبه می شود:

هزینه خوراک 3 پرنده مادر ÷ (تعداد تخم مرغ تولید شده به ازای هر پرنده × 2 )

 

با در نظر گرفتن این معیار هزینه هر تخم شترمرغ از 5/2 دلار (ترکیه) تا 12 دلار (گواتمالا) متغیر می باشد، در حالیکه متوسط هزینه تولید هر تخم شترمرغ د رحدود 35/6 دلار می باشد. هزینه تولید هر جوجه یکروزه که مشابه فرمول هزینه تولید هر تخم شترمرغ محاسبه می شود، از 75/3 دلار (ترکیه) تا 30 دلار (گواتمالا) متغیر می باشد و در سطح جهانی متوسط هزینه تولید هر جوجه یکروزه شترمرغ 53/12 دلار می باشد. اما با در نظر گرفتن مقدار تلفات، کشور ترکیه هزینه های خیلی بالای پرورش جوجه شترمرغ را دارد. بر این اساس ارزان ترین خوراک ممکن است از نظر اقتصادی نتیجه مطلوبی نداشته باشد.

متوسط هزینه جوجه یکروزه (با محاسبه مرگ و میر) 84/21 دلار می باشد. با افزودن هزینه خوراک جوجه تا رسیدن به سن کشتار به این رقم، هزینه واقعی پرورش جوجه تا سن کشتار بدست خواهد آمد.

ارزان ترین هزینه پرورش هر جوجه شترمرغ تا رسیدن به سن کشتار در کشور چین (43/91 دلار) می باشد، مکزیک در مرتبه دوم (48/101 دلار) قرار می گیرد. گرانترین هزینه پرورش جوجه یکروزه شترمرغ در گواتمالا (5/537 دلار)، پس از آن فیلیپین (277 دلار)، برزیل (33/233 دلار) و اکوادر (86/232 دلار) می باشد.

در سطح جهانی متوسط هزینه پرورش هر جوجه یکروزه تا سن کشتار 97/186 دلار می باشد. دلیل هزینه های بالای پرورشی جوجهشترمرغ این است که  در این کشورها کمپانی های تولیدکننده خوراک با ارائه خوراک های ویژه شترمرغ با قیمت های بالا در صدد سودجویی می باشند.

 

دگرگونی در بازار شترمرغ  

در کشورهایی از قبیل استرالیا، نیوزلند و زیمبابوه که در آنها فارم های شترمرغ در سطح عالی بنا شده اند، از طریق اصلاح ژنتیکی و مدیریت جامع فارم های پرورشی پیشرفت فراوانی مشاهده می شود. با افزایش فارم های شترمرغ در سطح دنیا عرضه محصولات کشورهایی از قبیل افریقای جنوبی در بازارها مشکل تر شده است.

برزیل سومین تولیدکننده بزرگ شترمرغ در جهان است اما این صنعت هنوز در مراحل اولیه تجارت قرار دارد. کشور چین برا ی بهبود مشکلات تولیدی خود در این صنعت بایستی از کارشناسان خبره استفاده نماید و فارم های شترمرغ در این کشور به حمایت دولت نیازمندند. کشورهای غرب اروپا فارم های پرورشی شترمرغ را در مقیاس کوچک بنا نموده اند و احتمالاً با درآمد کم در حال توسعه این صنعت می باشند.

کشورهای شرق اروپا باستثنای لهستان و مجارستان هنوز در مراحل اولیه تجارت قرار دارند. پیش بینی می شود قبرس در آینده همچنان قدرتمند باقی بماند. خاورمیانه هم یکی از مهم ترین مناطق تولیدکننده شترمرغ می باشد اما رقم کشتار نسبت به پتانسیل آن پایین می باشد. پاکستان و هندوستان جدیداً پا به عرصه صنعت شترمرغ گذاشته اند، دانش بالا در زمینه طیور، نیروی انسانی ارزان و منابع زمین فراوان در این کشورها از دلایل توسعه این صنعت می باشد.

اما موفقیت فارم های پرورشی شترمرغ در این کشورها به توسعه تقاضای بومی برای گوشت این پرنده، ایجاد بازارهای تجارت و کنترل بیماری آنفلوانزای مرغی بستگی دارد.      

 

منبع:   

  World Poultry- Vol 22. No 8.2006

 

 

برای دریافت متن کامل مقاله اینجا را کلیک کنید